Keressük

2022. 07. 06., sze - 06:45
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Kiugrott a kocsiból és elszaladt az az ismeretlen sofőr, aki 7 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztálya jelzése alapján a Pest megyei rendőrök 2022. július 6-án 5 óra 20 perc körül, a 4603-as úton, Ócsa térségében állítottak meg egy gépkocsit. A sofőr kiugrott és elszaladt, jelenleg is keresik a rendőrök. A járműben 7 külföldi tartózkodott.

A magukat afgán állampolgárnak valló migránsok jogszerű magyarországi tartózkodásukat hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a Pest megyei rendőrök elfogták és előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.