Két elveszett gyermek - nemzetközi összefogás - családegyesítés

2022. 03. 03., cs - 09:47
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A magyar és a lengyel határőrizet együttműködése segítette egy Ukrajnából menekülő család egyesítését Beregsurányban.

Ukrajnából lépett be Lengyelország területére egy ukrán állampolgárságú nő 2022. március 1-jén délelőtt, és azonnal segítségért fordult a lengyel határőrizeti szerv munkatársaihoz. Elmondta, hogy két gyermekével menekült el hazájából az ott zajló háború viszontagságai elől, de útközben elszakadtak egymástól. Lánya és fia hollétéről semmit sem tud, segítsenek őket megtalálni.

Lengyel kollégáink a 11 éves és 12 éves gyermekek fényképeit elküldték a magyar-ukrán határátkelőhelyekre, amelyek alapján a magyar rendőrök minden belépő forgalmi sávon figyeltek felbukkanásukra.

Néhány óra múlva, 2022. március 1-jén 20 óra 45 perckor a két gyermek belépésre jelentkezett a beregsurányi közúti határátkelőhelyen. Kollégáink fényképeik alapján azonnal felismerték a lányt és a fiút. Biztonságba helyezték őket, és értesítették a lengyel hatóságot, akik az édesanyával együtt azonnal elindultak Magyarországra.

Az édesanya 2022. március 2-án hajnali egy órakor Beregsurányban ölelte magához gyermekeit.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.