Két embercsempészt fogtak el a mosonmagyaróvári rendőrök

2022. 05. 29., v - 11:28
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ukrán sofőrök két személygépkocsival négy illegális migránst juttattak Ausztriába.

Németjárfalun, az osztrák-magyar határnál ellenőriztek az egyenruhások 2022. május 29-én 8 óra 18 perckor két lengyel honosságú személygépkocsit, amelyekkel a 23, illetve 22 éves ukrán sofőrök illegális módon négy külföldi személyt juttattak Ausztria területére. A három afgán, és egy pakisztáni állampolgárságú illegális migránst az osztrák hatóságok Ausztriában, a magyar határ közelében intézkedés alá vonták.  

A mosonmagyaróvári járőrök a két gépjárművezetőt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A sofőrökkel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: A bontás rontása

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfivel szemben, aki engedély nélkül szétbontott egy autót, és emiatt veszélyes anyagok kerültek a talajba.

 

Őrizetben a halmozó

Engedély nélkül elvitt autóval balesetet okozott, ivott és a járművezetéstől is eltiltották azt a 41 éves kompolti férfit, akinek személyi szabadságát a dunakeszi rendőrök korlátozták.

 

Lezárt ügyek: kétszer is kirabolta áldozatát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a fiatalkorúval szemben folytatott le, aki két egymást követő napon is kirabolt egy férfit.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A rendőrök elfogtak két litván állampolgárt, akik 28 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.