Két embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-esen, Mosonmagyaróvár térségében

2020. 11. 01., v - 08:33
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A járművet vezető férfi és a mellette ülő utas négy migránst akart jogellenesen Ausztriába szállítani.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályának munkatársai egy német honosságú gépkocsit ellenőriztek 2020. november 1-jén 7 óra 35 perckor az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Mosonmagyaróvár térségében. A jármű kivezetését követően a gépkocsivezető és a mellette ülő utas Németországban kiállított hontalan útlevéllel igazolta magát a rendőröknek, azonban a hátul helyet foglaló négy, magát szír állampolgárnak valló férfi semmilyen okmánnyal nem rendelkezett, illetve magyarországi jogszerű tartózkodását sem tudta igazolni. A járőrök mind a hat férfit elfogták, a megyei rendőr-főkapitányságra történő előállításuk jelenleg folyamatban van.

Az egyenruhások a migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetővel és a mellette ülő férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tíz díler rendőrkézen

Nagyszabású, összehangolt akcióban, több mint 180 kolléga közreműködésével csaptak le a rendőrök Jászapátiban és Hevesen új pszichoaktív anyaggal kereskedőkre.

 

A gyanú szerint bántalmazta a gyermekét

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetése miatt folytat eljárást.

 

Időben

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrs körzeti megbízottja ért oda először egy közúti balesethez.

 

Eltűnt Németh József

A 45 éves férfi megtalálása érdekében a csornai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Közel kilencmillió forint a kár

Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

 

Ki látta Orsós Krisztiánt?

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az eltűnt fiú megtalálása érdekében.