Két illegális migráns Bátaszéken

2022. 05. 20., p - 10:13
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A bátaszéki rendőrök két, magát palesztin állampolgárnak valló férfit állítottak elő a bátaszéki vasútállomásról.

Állampolgári bejelentés érkezett május 20-án 9 óra körüli időben, hogy a bátaszéki  vasútállomáson álló egyik tehervonaton két – feltehetően – illegális migráns tartózkodik. A Bátaszéki Rendőrőrs járőrei az állomásra mentek, ahol a Bács-Kiskun megyéből érkezett szerelvényen megtalálták a bejelentett két férfit. Intézkedés alá vonták őket, melynek során palesztin állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra.

Kollégáink az illegális migránsokat elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.