Két ukrán embercsempészt fogtak el a rendőrök az M86-os számú autóúton

2021. 12. 21., k - 09:12
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vámoscsalád térségében tartóztatták fel a migránsokat szállító embercsempészeket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. december 21-én, a reggeli órákban, az M86-os számú autóúton, Vámoscsalád térségében állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban a sofőr mellett egy ukrán férfi és négy, magát szír, valamint kettő, magát afgán állampolgárnak mondó személy utazott. A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két ukrán férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Családi nap Tatán

Színes programok és látványos bemutatók várták a látogatókat.

 

A józsefvárosi Robin Hood

A VIII. kerületi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki beismerte, hogy egy józsefvárosi plébánia kapuját felfeszítette, majd megpróbált ellopni a templomból egy Mária szobrot.