Lebukott az embercsempész

2022. 07. 02., szo - 06:10
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A zalai rendőrök elfogták a román férfit, aki tizenegy illegális migránst szállított.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 2022. július 2-án 5 óra 12 perckor ellenőriztek az M70-es autóút 14-es kilométerszelvényénél, a csörnyeföldei pihenőben egy román honosságú kistehergépjárművet, amelyben összesen tizenkét férfi utazott. A sofőr román állampolgárnak, utasai bangladesi állampolgároknak vallották magukat. A rendőrök a külföldieket, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni, előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmiében értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A 25 éves román sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.