Lezárt akta: ittas embercsempész a megyeszékhelyen

2021. 06. 15., k - 09:55
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, 2021. január 6-án hajnalban Kecskemét belterületében a járőrök elfogtak egy embercsempészéssel gyanúsítható magyar férfit.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján – állították meg a teherautót, melynek raktárében negyven, magát szír állampolgárnak valló határsértő utazott. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott.

A teherautó 30 éves vezetőjét embercsempészés bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították, és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai őrizetbe vették.

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a szüksége eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.