Magyar embercsempészeket fogtak el

2022. 06. 01., sze - 19:29
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A két magyar állampolgárt őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai – a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – az M5-ös autópálya 109-es kilométerénél 2022. június 1-én 18 óra 33 perckor intézkedés alá vontak egy járművet, amelyben két magyar állampolgár tartózkodott. A kocsiban rajtuk kívül  7 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A gyanú szerint a sofőr és társa a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A bűnelkövetőket előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatásukat követően kezdeményezik letartóztatásukat.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.