Migrációs ellenőrzést végeztek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

2021. 04. 22., cs - 08:01
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

Kilenc rendőri szerv összehangolt tevékenysége a jogellenes cselekmények megelőzése érdekében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. április 14-én kockázatelemzési adatok figyelembevételével összehangolt bűnügyi és rendészeti ellenőrzéseket végeztek, amely kiterjedt a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség, a Csengeri Határrendészeti Kirendeltség, a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség, a Nyírbátori Rendőrkapitányság, a Mátészalkai Rendőrkapitányság, és a Fehérgyarmati Rendőrkapitányság illetékességi területeire.

Az összehangolt tevékenység mintegy 142 kilométer hosszú határszakaszra, valamint az onnan az ország mélységébe vezető útvonalak ellenőrzésére terjedt ki. Célja az illegális migrációhoz, illetve az embercsempészéshez köthető jogellenes cselekmények megelőzése volt.

A rendőrök ellenőrizték a határterületen az illegális migránsok megbújására alkalmas helyeket, a közösségi közlekedés szempontjából frekventált területeket, valamint a mélységbe közlekedő járműveket.

A végrehajtás ideje alatt 73 személyt vontak intézkedés alá, és különböző szabálysértések elkövetése miatt 5 fővel szemben alkalmaztak figyelmeztetést, míg 10 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzések végrehajtásában a felsorolt rendőri szerveken kívül a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának egységei is részt vettek, az összesen közel 34 fővel végzett feladatokat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Migrációs Ügyek Osztálya koordinálta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözték, elfogták

A Keszthelyen elfogott enyingi férfit garázdaság miatt keresték a hatóságok, most már a büntetés-végrehajtási intézetben van.

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.