Migránscsoportokat tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2022. 01. 06., cs - 21:48
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két csoportban 25 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, akik jogellenesen próbáltak meg bejutni az országba.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Szombathelyi Rendőrkapitányság járőrei 2022. január 6-án 21 óra 15 perckor 12 majd 21 óra 20 perckor 13 illegális migránst tartóztattak fel Röszke kül- és belterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, tunéziai, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

 

Keressük a tettest!

Az ismeretlen elkövető csavarokat és lemezalátéteket szerelt ki a sínek talpfájából a Dejtár és Ipolyvece közötti vasútvonalon.