Minden lehetőséget megragadnak

2022. 10. 05., sze - 12:36
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra 2022. október 5-én reggel egy férfi tett bejelentést arról, hogy a 62-es számú főúton, Seregélyes felé haladva, egy kamion alvázára felkapaszkodó két személyt lát. A bejelentő a járműszerelvényt közlekedése során szemmel tartotta egészen addig, amíg az egyenruhások annak sofőrjét az M7-es autópálya 63-as kilométerszelvényében, Székesfehérvár térségében megállították.

A rendőrök a jármű átvizsgálása során az alvázra felkapaszkodva két, magukat marokkói állampolgárnak valló férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsok a rendőröknek elmondták, hogy Szerbiából érkeztek. A feltartóztatott határsértőket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés gyanúja a nem merült fel az ügyben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.