Mintegy félszáz migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

2021. 09. 29., sze - 06:45
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban, 46 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében. Emellett két főt embercsempészés gyanúja miatt állítottak elő.

A rendőrök az éjszaka folyamán nagyobb csoportokban, 46 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében. Emellett két főt embercsempészés gyanúja miatt állítottak elő.
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a megerősítő erőként a térségben lévő Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2021. szeptember 28-án éjszaka három csoportban 46 illegális migránst tartóztattak fel Ruzsa, Ásotthalom és Röszke közigazgatási területén.
Ellenőrzésük során a csoportok tagjai vietnámi, afgán, szír, marokkói, algériai és török azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
A rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen elfogtak és előállítottak két moldáv állampolgárságú férfit, akik összefüggésbe hozhatók egy csoport illegális migrás Magyarországra szállításával.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.