Nem jutott messzire az embercsempész

2019. 06. 22., szo - 07:40
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették a magyar nőt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei 2019. június 21-én 22 óra 30 perckor Baja külterületén, az 51-es főúton intézkedés alá akartak vonni egy Skoda Fabia-t. A sofőr a megállításra felszólító jelzést figyelmen kívül hagyta, és autójával a járőr mellett elment. Ezt követően 70-80 méterrel távolabb mégis megállt. A járműből ekkor több személy ugrott ki az első és a hátsó ülésekről, majd próbáltak elszaladni, azonban a járőrök feltartóztatták őket.

 

Az autót egy 53 éves magyar nő vezette, valamint vele utazott 5 férfi, akik el akartak szökni. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  Az illegális migránsok afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a sofőrt. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ramóna és Rambo

Kapcsolatuk újkeletű, de az összhang már most teljes, és a korkülönbség sem zavaró tényező. Szerelem volt első látásra.

 

Több szabályt nem is sérthetett volna meg

A budapesti rendőrök őrizetbe vettek egy gépkocsivezetőt, aki ittasan, bedrogozva, jogosítvány nélkül, eltiltás hatálya alatt vezetett, amikor a piros lámpánál egy kereszteződésbe hajtva balesetet okozott Óbudán, majd elhagyta a helyszínt.

 

Nyílt napot tartottak Kiskunhalason

Középiskolásokat fogadtak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai, akik különféle bemutatókkal várták a fiatalokat. A diákok közelebbről is megismerkedhettek a rendőri hivatás sokszínűségével.

 

Őrizetben az autófeltörő

Betörte két autó ablakát és az egyikből el is vitt egy tankolókártyát, valamint több használati eszközt egy férfi Szegeden. A rendőrök őrizetbe vették a gyanúsítottat.