Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

2022. 10. 05., sze - 12:35
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

Egy vasúti dolgozó tett bejelentést október 2-án este nyolc óra körüli időben, hogy a Bajáról Budapest felé közlekedő vonaton egy gyanús férfi utazik, akikről azt feltételezi, hogy illegális migráns. A szekszárdi járőrök intézkedés alá vonták az idegent, aki tunéziai állampolgárnak mondta magát.

Az M6-os autópályán szolgálatot ellátó Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei igazoltattak 2022. október 4-én délután háromnegyed hat körül 3 férfit, akik gyalogoltak a Bátaszék közigazgatási területén található Geresdi pihenőben. A férfiak állításuk szerint marokkói állampolgárok.

A férfiak személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

Állati csontokat találtak a közelmúltban egy balástyai tanya falában.

 

A migráció, mint üzlet

Ezzel a címmel szervezett szakmai konferenciát a KR NNI. A kétnapos képzés során a szakemberek az illegális migrációra épülő nemzetközi szervezetek által elkövetett bűncselekmények elleni küzdelem legújabb kihívásait vették górcső alá.

 

Életet mentettek a jászsági rendőrök

A jászapáti rendőrök több mint fél óráig alkalmaztak mellkaskompressziót egy eszméletlen 74 éves jászberényi férfi megmentése érdekében, aki az időben megkezdett újraélesztésnek köszönhetően életben maradt.