Országos határrendészeti összesítő

2021. 07. 14., sze - 18:30
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő egyenruhások 2021. július 14-én 6 óra és 18 óra között összesen 35 határsértőt tartóztattak fel.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 32 határsértőt tartóztattak fel Hóduna, Bácsalmás, Vaskút, Bátmonostor, Kelebia, Csátalja és Sárhát közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 2 esetben, összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Pusztamérges közigazgatási területén.

A feltartóztatott migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, török, jemeni és afgán állampolgárnak vallották magukat azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 12 órában 8 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, további 1 fő ellen embercsempészés miatt és 2 személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

10 percen belül a helyszínen

Tűz ütött ki egy bölcskei háznál, a dunaföldvári rendőrök egy asszonyt mentettek ki, majd megkezdték az oltást.

 

Finn módszerrel ellenőriztek

A közlekedésbiztonsági akció során a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrök 11 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

 

Megyei közgyűlési elismerések

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének és rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének tevékenységét is elismerték.