Országos határrendészeti összesítő

2021. 10. 26., k - 04:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 284 határsértőt tartóztattak fel és 260 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 12 esetben összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna, Tompa, Dávod, Nagybaracska, Bátmonostor, Vaskút, Kelebia, Lajosmizse, Bácsbokod, Katymár és Mélykút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 218 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Ásotthalom, Röszke, Szeged-Szőreg, Mórahalom, Szeged, Szatymaz, Apátfalva, Mórahalom, Domaszék és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Mosonmagyaróváron 1, Balf külterületén 2 főt tartóztattak fel.

Vas megyében, Sárváron 3, Budapesten 4 személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, egyiptomi, iraki, indiai, szomáliai,  palesztin és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 260 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 199 személyt, Csongrád-Csanád megyében 61 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 1 fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 1 személlyel szemben indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vissza az iskolába

A fővárosi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint sorozatjelleggel követett el lopásokat a XIII. kerületben; két tanári szobát is kiszemelt.

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.