Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 19., p - 03:45
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 18-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 326 határsértőt tartóztattak fel és 86 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 10 esetben összesen 143 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Solt, Kunbaja, Balotaszállás, Újmohács, Felsőszentiván, Vaskút és Budzsák közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 127 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged-Szöreg, Mórahalom, Ásotthalom, Öttömös, Makó, Szatymaz, Domaszék, Újszentiván, Kübekháza és Pusztamérges közigazgatási területén.

Fejér megyében 1 esetben 10 határsértőt tartóztattak fel Dunavecse külterületén.

Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 24 határsértőt tartóztattak fel Tatabánya közigazgatási területén.

Veszprém megyében 1 esetben 4 határsértőt tartóztattak fel Szentkirályszabadján.

Pest megyében 2 esetben 18 határsértőt tartóztattak fel Délegyházán és Inárcs közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, jemeni, palesztin, marokkói, tunéziai, iraki, szomáliai, szudáni, eritreai, egyiptomi és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben összesen 86 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben Bács-Kiskun megyében.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 8 esetben tiltott határsértés, 1 esetben közokirat-hamisítás és 5 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.

 

Rendőrkézen a rabló

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalt, aki kirabolt egy nőt Szegeden.

 

Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.