Országos határrendészeti összesítő

2021. 11. 27., szo - 01:22
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 26-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 263 határsértőt tartóztattak fel és 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsbokod, Hercegszántó-Budzsak, Vaskút, Homorúd, és Bácsszőllős közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 17 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Szeged-Szőreg, Ruzsa, Domaszék, és Öttömös közigazgatási területén.

Győr megyében a rendőrök 5 esetben összesen 52 határsértőt tartóztattak fel.

Pest megyében a rendőrök 1 esetben 23 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, marokkói, szír, tunéziai, líbiai, palesztin, egyiptomi, mali, pakisztáni, iraki, török, és kínai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun és 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 109 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén embercsempészés miatt 6 fővel, közokirat-hamisítás miatt 1 fővel szemben indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.