Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 01., sze - 04:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. november 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 222 határsértőt tartóztattak fel és 278 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 78 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Tompa, Kisszállás, Katymár, Csikéria, Bácsbokod, Bátmonostor, Homorúd és Sárhát közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 21 esetben összesen 114 határsértőt tartóztattak fel, Ásotthalom, Mórahalom, Domaszék, Öttömös, Pusztamérges, Makó és Röszke közigazgatási területén.

Pest megyében 1 alkalommal, Inárcsnál 18; Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Hegyeshalomnál, Győrben és Bezenyén 5; Fejér megyében, Pákozdnál 1 alkalommal 1; és Vas  megyében 1 esetben, Szombathely közigazgatási területén 6 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, egyiptomi, afgán, tunéziai, palesztin, líbiai, török és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben Bács-Kiskun, 8 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 278 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 5 embert fogtak el, 4 esetben embercsempészés és 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.