Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 03., p - 00:47
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 2-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 272 határsértőt tartóztattak fel és 102 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 15 esetben összesen 57 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Balotaszállás, Kunbaja, Kisszállás, Tompa, Kecskemét, Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 181 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Ruzsa, Újszeged, Mórahalom Röszke és Öttömös közigazgatási területén.

Pest megyében Vác és Inárcs közigazgatási területén 17, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 6, Somogy megyében Siófok belterületén 3, Vas megyében Kissomlyó külterületén 3 és Veszprém megyében Veszprém belterületén 5 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai, tunéziai, gambiai, koszovói, indiai, nepáli, líbiai, jemeni, jordán, egyiptomi, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 4 esetben Bács-Kiskun, 5 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 102 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 ember ellen embercsempészés és egy személy ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam