Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 05., v - 02:08
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 192 határsértőt tartóztattak fel és 97 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 8 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Petőfiszállás, Hercegszántó-Hóduna, Katymár és Balotaszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 23 esetben összesen 124 határsértőt tartóztattak fel, Ruzsa, Ásotthalom, Domaszék, Öttömös, Szeged-Gyálarét, Szeged, Makó, Nagylak és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, afgán, tunéziai, török jemeni és indiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 5 esetben Bács-Kiskun, 3 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 97 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 15 embert fogtak el és 1 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.