Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 06., h - 01:12
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 222 határsértőt tartóztattak fel és 43 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Bácsbokod, Bácsborsod, Dunafalva, Solt, Hóduna és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 95 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor, Röszke, Mórahalom, Öttömös, Pusztamérges, Balástya, Ferencszállás és Ásotthalom közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata területén 21 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, jemeni, marokkói, pakisztáni, tunéziai, líbiai, palesztin, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 3 esetben Bács-Kiskun, és 1 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 43 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fókuszban a vasúti közlekedés az iskolában

A kunszentmiklósi balesethelyszínelő általános iskolásokkal beszélgetett a balesetekről és azok megelőzésének lehetőségeiről. A legfontosabb téma a vasúti közlekedés biztonsága volt.

 

Derik már biztonságban van

A törökszentmiklósi férfi olyan bánásmódot tanúsított kutyájával szemben, ami miatt Derik maradandó egészségkárosodást szenvedett. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Termesztett csendélet

Munkába indult az a miskolci férfi, akit a rendőrök a kapuban feltartóztattak, mivel a gyanú szerint a feltételezett elkövető marihuánát termesztett.