Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 07., k - 01:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 6-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 221 határsértőt tartóztattak fel és 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 10 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Tompa, Csátalja, Bátamonostor, Kígyós, Vaskút, Kelebia és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 27 esetben összesen 142 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Domaszék, Ruzsa, Újszeged, Mórahalom, Szatymaz, Röszke és Kiszombor közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Hegyeshalom és Sopronkövesd közigazgatási területén 28, Tolna megyében Bátaszék külterületén 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, palesztin, líbiai, tunéziai, jemeni, marokkói és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, egy esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 33 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.