Országos határrendészeti összesítő

2021. 12. 08., sze - 04:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 7-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 224 határsértőt tartóztattak fel és 128 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 19 esetben összesen 80 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Bácsborsód, Baja, Bátmonostor, Csávoly, Dunafalva, Hercegszántó-Budzsák, Homorúd, Katymár, Kecskemét, Kelebia, Kunbaja, Sárhát és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 15 esetben összesen 59 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Pusztamérges, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 4 esetben 60 határsértőt tartóztattak fel Abda, Győrszentiván, Hegyeshalom és Jánossomorja közigazgatási területén.

Pest megyében 2 esetben 13 határsértőt tartóztattak fel Inárcs és Vác közigazgatási területén.

Tolna megyében 2 esetben 12 határsértőt tartóztattak fel Bogyiszló és Paks közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, iraki, jemeni, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 128 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 105 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 3 esetben 23 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Szamosbecs közigazgatási területén, míg embercsempészés miatt 7 fővel szemben indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Összedolgoztak

Negyedszázad rendőr indult 8 helyszínre, a termés: két drogterjesztő, hét fogyasztó elfogása, kristály és marihuána lefoglalása.

 

A rendőröknek összejött

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie. Ráadásul a rendőrök azonosították, mi több, el is fogták.