Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 16., v - 01:24
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 15-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 385 határsértőt tartóztattak fel és 321 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 16 esetben összesen 93 határsértőt tartóztattak fel Madaras, Balotaszállás, Csikéria, Kecskemét, Kunbaja, Hóduna, Nagybaracska, Katymár és Újmohács közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 274 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Öttömös, Szeged, Kübekháza, Domaszék, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Győr közigazgatási területén 1, továbbá Pest megyében Inárcs külterületén 17 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, jemeni, indiai, algériai, palesztin, egyiptomi, török, tunéziai, líbiai és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 9 esetben Bács-Kiskun, 7 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 321 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 8 ember ellen, míg tiltott határátlépés miatt 2 személy ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.