Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 17., h - 05:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 16-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 186 határsértőt tartóztattak fel és 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 6 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Katymár, Hercegszántó, Mélykút, Kisszállás és Csikéria közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben összesen 152 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Szeged-Szentmihálytelek, Ásotthalom, Pusztamérges, Röszke, Kübekháza, Szeged-Szőreg, Újszentiván, Röszke Autópálya Határátkelőhely és Mórahalom közigazgatási területén.

Budapesten 4 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel a Nyugati-pályaudvaron és a Könyves Kálmán körúton. Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben összesen 4 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, szudáni, marokkói, afgán, tunéziai és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben Bács-Kiskun, 11 esetben Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 265 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.