Országos határrendészeti összesítő

2022. 01. 20., cs - 04:20
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. január 19-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 105 határsértőt tartóztattak fel és 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 7 esetben összesen 53 határsértőt tartóztattak fel Újmohács, Katymár, Homorúd, Bácsbokod, Dunafalva, Csátalja és Tataháza közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 18 esetben összesen 48 határsértőt tartóztattak fel Ruzsa, Szeged-Gyálarét, Csanádpalota, Öttömös, Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Üllés és Röszke közigazgatási területén.

Békés megyében, Békéscsabán 1, Budapesten további 1, Komárom-Esztergom megyében, Esztergomban 1, Pest megyében, Vác belterületén szintén 1 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, tunéziai, guineai, iraki és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun megyében a rendőrök összesen 92 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pontymentés

A rendőrök tetten érték a halőrök segítségével azt a férfit, aki a nyékládházi Gólem tavon - tilalom idején - kifogott egy méretes pontyot. A „sértett” az összefogás eredményeként visszakerült az élőhelyére.

 

Büszkék vagyunk rájuk

Szabadidejükben mentettek életet a mezőtúri rendőrök. Az életmentés jutalmat érdemelt.