Országos határrendészeti összesítő

2022. 02. 15., k - 00:56
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. február 14-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 184 határsértőt tartóztattak fel és 315 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 5 esetben összesen 44 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Balotaszállás, Bátmonostor, Bácsborsód és Pusztamérges közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 26 esetben, összesen 116 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged, Öttömös, Domaszék, Zákányszék és Ásotthalom közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Jánossomorja és Csorna területén 12 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Esztergom területén 2 határsértőt tartóztattak fel.

Vas megyében, Bozsok területén a rendőrök 10 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, marokkói, tunéziai, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 8 esetben Bács-Kiskun, és 14 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 315 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 2 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-terjesztők, fogyasztók rendőrkézen

Az esztergomi nyomozók ez idáig 3 főt vettek őrizetbe, további 9 főt hallgattak ki gyanúsítottként. Több százezer forint készpénzt, különböző kábítószereket, és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

 

Otthonukban nevelgették a kannabisz töveket

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tereskei és egy 28 éves nógrádi férfi ellen.

 

Keressük a verekedőket

Belekötöttek egy utasba a 3-as villamos megállójában és megverték a villamoson.
A BRFK a lakosság segítségét kéri egy II. kerületben történt verekedés ügyében.

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.