Országos határrendészeti összesítő

2022. 04. 19., k - 01:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 18-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 425 határsértőt tartóztattak fel és 873 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 13 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Kisszállás, Baja, Bátmonostor, Kelebia, Hercegszántó és Petőfiszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 33 esetben összesen 288 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Domaszék, Szatymaz, Szeged-Gyálarét és Ruzsa közigazgatási területén.

Békéscsabán 1, Budapesten 2, Lébénynél 1, Keréktelekinél és Mocsánál összesen 26, Szigethalom és Biatorbágy külterületén összesen 4 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kameruni, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 21 esetben összesen 873 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 4 esetben 62 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 811 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.