Országos határrendészeti összesítő

2022. 04. 22., p - 01:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 323 határsértőt tartóztattak fel és 563 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kunbaja, Hóduna, Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 221 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szatymaz, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Baranya megyében Mohács külterületén 1, Győr-Moson-Sopron megyében Kópháza, Nagycenk és Hegyeshalom közigazgatási területén 9 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai, algériai, pakisztáni, libanoni, bangladesi, palesztin, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 21 esetben összesen 563 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 63 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 18 esetben 500 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, közokirat-hamisítás miatt 2 fő ellen, míg tiltott határátlépés miatt 5 személy ellen indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.