Országos határrendészeti összesítő

2022. 04. 22., p - 01:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. március 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 323 határsértőt tartóztattak fel és 563 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 9 esetben összesen 92 határsértőt tartóztattak fel Homorúd, Kunbaja, Hóduna, Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 30 esetben összesen 221 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Szatymaz, Öttömös, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Baranya megyében Mohács külterületén 1, Győr-Moson-Sopron megyében Kópháza, Nagycenk és Hegyeshalom közigazgatási területén 9 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, szomáliai, algériai, pakisztáni, libanoni, bangladesi, palesztin, egyiptomi és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 21 esetben összesen 563 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 63 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 18 esetben 500 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 2 ember ellen, közokirat-hamisítás miatt 2 fő ellen, míg tiltott határátlépés miatt 5 személy ellen indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-terjesztők, fogyasztók rendőrkézen

Az esztergomi nyomozók ez idáig 3 főt vettek őrizetbe, további 9 főt hallgattak ki gyanúsítottként. Több százezer forint készpénzt, különböző kábítószereket, és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket foglaltak le.

 

Otthonukban nevelgették a kannabisz töveket

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárást folytat kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt egy 25 éves tereskei és egy 28 éves nógrádi férfi ellen.

 

Keressük a verekedőket

Belekötöttek egy utasba a 4-es 6-os villamos megállójában és megverték a villamoson.
A BRFK a lakosság segítségét kéri egy II. kerületben történt verekedés ügyében.

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.