Országos határrendészeti összesítő

2022. 04. 28., cs - 05:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 27-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 570 határsértőt tartóztattak fel és 359 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 esetben összesen 206 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Dávod, Hercegszántó, Kelebia, Zsana, Vaskút, Bátmonostor, Hercegszántó-Hóduna és Homorúd  közigazgatási területén.

 

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 43 esetben összesen 286 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös, Kiszombor, Szeged-Gyálarét, Röszke, Szatymaz, Mórahalom, Forráskút, Szeged, Domaszék, Ruzsa és Csanádpalota közigazgatási területén.

 

Győr-Moson-Sopron megyében 2 esetben 34 határsértőt tartóztattak fel Jánossomorja és Börcs külterületén. 

 

Komárom-Esztergom megyében 27 határsértőt tartóztattak fel Ács külterületén. 

 

Pest megyében 8 határsértőt tartóztattak fel Inárcs külterületén.

 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iraki, török, afgán, pakisztáni, indiai, marokkói, tunéziai, egyiptomi, palesztin, libanoni és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 17, Csongrád-Csanád megyében 7 esetben a rendőrök összesen 359 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

 

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 6 személy ellen embercsempészés, 2 emberrel szemben pedig közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.