Országos határrendészeti összesítő

2022. 05. 24., k - 01:23
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 432 határsértőt tartóztattak fel és 312 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 113 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Gara, Kunbaja, Tompa, Mélykút, Bácsbokod, Balotaszállás, Kecskemét, Kunbaja, Kiskunmajsa, Bácsborsód, Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 32 esetben összesen 287 határsértőt tartóztattak fel Mórahalom, Kübekháza, Öttömös, Kiszombor, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Ásotthalom és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Fertőrákos, Sopronkőhida és Hegyeshalom közigazgatási területén 15, Komárom-Esztergom megyében Tatabánya külterületén 6, míg Budapesten 11 illegális migránst tartóztattak fel a járőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szomáliai, afgán, pakisztáni, tunéziai, palesztin, bangladesi, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 18 esetben összesen 305 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 2 esetben 40 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 16 esetben 265 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 5 ember ellen, tiltott határátlépés miatt 6 fő ellen, míg közokirat-hamisítás miatt 1 személy ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük őket

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik két férfi azonosításában, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy betörtek egy mórahalmi büfébe, ahonnan készpénzt loptak el.

 

Rendőrkézen a rabló

A szegedi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy fiatalt, aki kirabolt egy nőt Szegeden.

 

Lezárt ügyek: Nem mind ezüst, ami fénylik

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytatott le, aki ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját.

 

Ittas és bódult sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 27 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 25. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Kerékpárt lopott, keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a felvételeken látható férfi azonosításához.