Országos határrendészeti összesítő

2022. 05. 25., sze - 02:15
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 24-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 562 határsértőt tartóztattak fel és 374 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 123 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Balotaszállás, Kisszállás, Bácsbokod, Baja és Dunafalva, Kelebia, Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 406 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Kiszombor, Öttömös, Magyarcsanád, Nagylak, Üllés, Kübekháza és Ruzsa közigazgatási területén.

Kulcs 7, Győrben összesen 12, Tata külterületén összesen 5, Inárcson és Szigetszentmiklóson 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, indiai, szomáliai, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 25 esetben összesen 374 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 8 esetben 81 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 293 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt 10, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Szeméremsértő módon viselkedett, a váci rendőrök keresik.

 

Újra megcsinálták

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa is teljesítette saját távját az emberfeletti tettet igénylő hétvégi futóversenyen.