Országos határrendészeti összesítő

2022. 05. 29., v - 00:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. május 28-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 480 határsértőt tartóztattak fel és 312 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 14 esetben összesen 162 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Tompa, Bácsbokod, Mélykút, Homorúd, Kisszállás, Hercegszántó-Hóduna és Kecskemét közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben összesen 282 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Röszke, Öttömös, Zákányszék, Ruzsa és Szatymaz közigazgatási területén.

Kapuváron 5, Esztergomban 4, Inárcson 10, Szombathelyen 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, jemeni, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 312 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 47 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 13 esetben 265 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 8, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb fogás

Egy 18 éves szerb sofőr ellen indul büntetőeljárás, aki kilenc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Eljárás indult

A rendőrök nyomozás keretében vizsgálják a Balaton Sound könnyűzenei fesztivál óriáskerekén történt baleset körülményeit.

 

Elfogás

Büntetőeljárás indul egy 58 éves grúz sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Csak kilépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely

A kilépés gyorsítása érdekében 2022. július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.