Országos határrendészeti összesítő

2022. 06. 02., cs - 02:34
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 1-jén 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 590 határsértőt tartóztattak fel és 252 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 21 esetben összesen 122 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Hercegszántó és Kecskemét közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 36 esetben összesen 417 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Tiszasziget és Röszke közigazgatási területén.

A Komárom megyei Kisigmándon a járőrök 1 esetben 8 határsértőt tartóztattak fel

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, szír, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 22 esetben összesen 252 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 52 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 17 esetben 200 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 11, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

219

A borsodi rendőrök a napokban a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt.

 

Rendőrkézen a kábítószer-kereskedő és a fogyasztói

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság nyomozói, valamint a Győri Rendőrőrs és a Körzeti Megbízotti Alosztály állományának összehangolt munkája eredményeként sikerült azonosítani és elfogni négy férfit és egy nőt.

 

Eltűnt Halmosi László

Az idős férfit jelenleg is keresik a szekszárdi rendőrök. Kérjük, aki látta, értesítse a rendőrséget!