Országos határrendészeti összesítő

2022. 06. 22., sze - 00:59
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 21-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 640 határsértőt tartóztattak fel és 204 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Balatonszállás, Hercegszántó, Katymár és Kelebia külterületén, valamint Kelebia és Kiskunhalas belterületén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 42 esetben összesen 458 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Domaszék, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

A Győr-Moson-Sopron megyei Sopron és Hegyeshalom területén 2 esetben összesen 5, a Komárom-Esztergom megyei Tatabánya belterületén 1 esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel.

A Pest megyei Gyálon 2, Szigetszentmiklóson 16 és Dabason 6 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 204 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 38 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 8 esetben 166 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 3, tiltott határátlépés miatt 2, közokirat-hamisítás miatt 2 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.