Országos határrendészeti összesítő

2022. 06. 23., cs - 04:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 603 határsértőt tartóztattak fel és 238 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 16 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Hóduna, Kelebia, Újmohács, Budzsak, Kunbaja és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 406 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Üllés, Öttömös, Forráskút, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Sopronnál, Hegyeshalomnál és Győrben 4; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Komárom külterületén 7; Vas megyében 1 esetben, Jáknál 12; Nógrád megyében 3 alkalommal, Szécsényben, Jobbágyiban és Kozárdnál 60; Fejér megyében 1 alkalommal, Székesfehérváron 5; és Baranya megyében 1 esetben, Újmohács belterületén 5 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 4, Csongrád-Csanád megyében 10 esetben a rendőrök összesen 238 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt embert 3 embert fogtak el és 9 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.