Országos határrendészeti összesítő

2022. 06. 24., p - 04:38
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 544 határsértőt tartóztattak fel és 198 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Balotaszállás, Kisszállás és Kunbaja közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 48 esetben összesen 338 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Szeged, Röszke,Szatymaz, Pusztamérges és Ruzsa közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Győrben, Hegyeshalmon, Lébény és Jánossomorja külterületén összesen 98, Komárom-Esztergom megyében, Komárom külterületén 19, Pest megyében, Inárcs közelében 6, Budapesten 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, iráni, török, afgán, indiai, tunéziai, pakisztáni, szomáliai, algériai és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 9, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben a rendőrök összesen 198 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 7 fő ellen embercsempészés, egy esetben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai riasztó

A készenléti rendőrök előbb elfogták a gépkocsifeltörőt, mint ahogy az autó tulajdonosa észlelte volna a bűncselekményt.

 

Jelentkezzen, ha látta a balesetet!

A székesfehérvári rendőrök egy közúti közlekedési baleset részesének és szemtanúinak felkutatásában kérik a lakosság segítségét.

 

Emberölés miatt körözték

Emberölés bűntett elkövetése miatt körözött férfit fogtak el a rendőrök Röszke Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Pedig épp csak 18

Két békés jászárokszállási lakost rabolt ki egy férfi. A jászsági nyomozók őrizetbe vették az agresszív fiatalt.

 

Sólyalopás

Egy kunszentmártoni férfi úgy gondolta, hogy egy csónakszállító utánfutó ellopásából tesz szert pénzre. El is kezdte az eszköz átalakítását, azonban befejezni már nem tudta, mert a helyi nyomozók elfogták.