Országos határrendészeti összesítő

2022. 06. 26., v - 01:12
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. június 25-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 495 határsértőt tartóztattak fel és 257 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 20 esetben összesen 88 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Csikéria, Bácsbokod, Kelebia, Kiskunhalas és Kisszállás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 43 esetben összesen 357 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Öttömös, Szeged, Ruzsa, Tiszasziget és Szatymaz közigazgatási területén.

Budapesten és Tatabányán 4-4, Győrben 12, Inárcson összesen 30 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 17 esetben összesen 257 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 5 esetben 74 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 12 esetben 183 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.