Országos határrendészeti összesítő

2022. 07. 05., k - 04:10
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 432 határsértőt tartóztattak fel és 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 103 határsértőt tartóztattak fel Katymár, Tompa, Gara, Bácsborsód, Kiskunfélegyháza, Kunbaja, Csátalja és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 290 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Csengele, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Újszeged és Szeged közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Tatabányánál 2; Pest megyében 2 esetben, Inárcs és Pály külterületén 20; és Tolna megyében 1 esetben, Tolna külterületén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, líbiai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 5, Csongrád-Csanád megyében 2 esetben a rendőrök összesen 80 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 7 esetben embercsempészés és 2 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: tíz migránst csempészett

A Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárral szemben, aki 10 határsértőt akart Nyugat-Európába szállítani.

 

Éjszaka a belvárosban

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal tartott komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést az V. kerületben péntek éjszaka.

 

Lezárt akta: Felszámolták

Az érdi nyomozók egy 2022-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint egy 29 éves helybéli férfi egy családi házban termesztette a kábítószert.