Országos határrendészeti összesítő

2022. 07. 06., sze - 01:50
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 5-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 342 határsértőt tartóztattak fel és 132 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 17 esetben összesen 104 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Hercegszántó, Mélykút, Vaskút, Kecskemét, Bácsbokod, Zsana, Gara, Mohács-Sárhát és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 28 esetben összesen 193 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Szeged, Röszke, Tiszasziget és Kübekháza közigazgatási területén.

Budapest 1, Mosonszolnok belterületén 4,  Kocs Külterületén 4 és Bátonyterenye belterületén 22 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, szír, török, tunéziai, marokkói, egyiptomi és líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben összesen 133 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 3 esetben 55 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 4 esetben 78 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt nem fogtak el senkit, embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt nem indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltűnésnek indult

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon büntetőeljárás keretében folytatják tovább a keresést.

 

Cseh embercsempészeket fogtak el

A sofőrt és utasát a Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe veszik, a határsértőket pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.

 

Fogadónapot tart a főkapitány

Czinege László r. dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Rendőr-főkapitánya fogadónapot tart a lakosság részére.