Országos határrendészeti összesítő

2022. 07. 07., cs - 01:29
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 6-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 660 határsértőt tartóztattak fel és 170 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 28 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel  Bácsbokod, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Katymár, Kunbaja, Lajosmizse, Mátételke, Mélykút, Tompa, Vaskút területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 445 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged Szeged-Gyálarét, Szeged-Szőreg és Tiszasziget közigazgatási területén.

Győr–Moson-Sopron megyében a járőrök 3 esetben összesen 7 határsértőt tartóztattak fel Zsira, Fertőszéplak és Hegykő külterületén.

Újmohácson és Tatabányán összesen 9, Szurdokpüspökiben 24, Ócsán 7, Bogyiszló és Pinkamindszent közigazgatási területén összesen 9 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 14 esetben összesen 170 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 7 esetben 69 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 7 esetben 101 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 4, közokirat-hamisítás miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.

 

Szemétbe dobott milliók

Kidobták a Budapesten ellopott autóban talált többmillió forint értékű akkumulátort a tolvajok. A terézvárosi rendőrök elfogták a feltételezett tetteseket, a lopott kocsit és az akkukat megtalálták.

 

Kizsebelt valakit - FELISMERI?

A Széll Kálmán téren alvó férfitől lopta el értékeit, a rendőrök keresik a felvételen látható férfit.