Országos határrendészeti összesítő

2022. 07. 11., h - 01:16
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. július 10-én a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 349 határsértőt tartóztattak fel és 123 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 19 esetben összesen 115 határsértőt tartóztattak fel Dávod, Felsőszentiván, Hercegszántó, Katymár, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Petőfiszállás, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben összesen 232 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Csengele, Ferencszállás, Hódmezővásárhely, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szeged, Szeged-Gyálarét és Zákányszék közigazgatási területén.

Budapesten a rendőrök 1 esetben 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, bangladesi, eritreai, indiai, koszovói, libanoni, líbiai, marokkói, nepáli, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 11 esetben összesen 123 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben. Bács-Kiskun megyében 2 esetben 30 személyt, míg Csongrád-Csanád megyében 9 esetben 93 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1, közokirat-hamisítás miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.