Országos határrendészeti összesítő

2022. 11. 06., v - 04:40
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. november 5-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 493 határsértőt tartóztattak fel és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 10 esetben összesen 51 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó, Kiskőrös, Bátmonostor, Balotaszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 19 esetben összesen 403 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Kistelek, Csengele és Röszke közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Jánossomorjánál és Győrben 7; Baranya megyében 1 ízben, Mohács külterületén 1; Komárom-Esztergom megyében 1 alkalommal, Tatabányánál 12; Nógrád megyében 1 esetben, Varsány külterületén 1;  Tolna megyében 2 esetben, Fácánkertnél és Bogyiszlónál 4; Vas megyében 1 alkalommal, Bucsu külterületén 2; és  Budapesten 3 alkalommal 12 fő határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során marokkói, palesztin, algériai, szír, iraki, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 3, Csongrád-Csanád megyében 8 esetben a rendőrök összesen 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 3 személy ellen indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály jelzése alapján 2022. november 5-én 20 óra 50 perckor Budapest XXIII. kerületében az egyenruhások intézkedés alá vonták egy boszniai-hercegovinai honosságú teherautó vezetőjét, egy 45 éves szerb férfit. A járműben 10, magukat indiai állampolgárnak valló külföldit találtak.

Kiskunmajsa külterületén az 5409-es számú úton 2022.november 5-én 22 óra 55 perckor a járőrök intézkedés alá vonták egy lengyel honosságú jármű vezetőjét és a mellette utazó társát, egy 25 és egy 24 éves belorusz férfit. A járműben 17, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.

 

Halmozta a szabálysértéseket

Az Edelényi rendőrök elállítottak, majd szabálysértési őrizetbe vettek egy sofőrt, aki érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkező autójával, jogosítvány nélkül közlekedett.

 

Keressük Szabó Kittit

A rendőrök a lakosság segítségét kérik egy kazincbarcikai lány megtalálásához.