Országos határrendészeti összesítő

2023. 01. 27., p - 01:32
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 26-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 59 határsértőt tartóztattak fel és 259 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 1 esetben összesen 6 határsértőt tartóztattak fel
Kecskemét közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös és Szeged közigazgatási területén.     

Békés vármegyében 1, Komárom-Esztergom vármegyében 10, Pest vármegyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során egyiptomi, marokkói, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 3 esetben 21, Csongrád-Csanád vármegyében 5 esetben 238 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Mocsa közigazgatási területén 2023. január 26-án 8 óra 45 perckor az M1-es autópályán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy román férfit, aki egy román honosságú személygépkocsival 10 magát marokkói állampolgárnak valló férfit szállított.

Kecskemét közigazgatási területén, az M5 autópályán 2023. január 26-án 10 óra 20 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsival közlekedő német állampolgárt. A járműben 6 magát török állampolgárnak valló személy utazott.

Csanádpalota közigazgatási területén 2023. január 26-án 12 óra 30 perckor a román határőr szervek jelzésére a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárságú férfit és két fő gyermeket. Az eljárás során további három román személy lett elfogva. Átvizsgálásuk során előkerült a két gyermek érvényes német személyigazolványa, mely alapján kiderült, hogy a német hatóságok eltűntként körözik őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Szeged közigazgatási terültén 2023. január 26-án 15 órakor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy moldáviai férfit, aki egy lengyel honosságú személygépkocsit vezetett amivel négy magukat orosz és török állampolgárnak valló személyt szállított.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 és embercsempészés miatt 7 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.