Országos határrendészeti összesítő

2023. 02. 04., szo - 05:28
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. február 3-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 128 határsértőt tartóztattak fel és 72 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun vármegyében a rendőrök 2 esetben összesen 3 határsértőt tartóztattak fel Kelebia és Kiskunfélegyháza közigazgatási területén.  

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 9 esetben összesen 123 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke, Ruzsa és Szeged közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 1, Hegyeshalom közigazgatási területén 1 határsértőt tartóztattak fel. 

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, koszovói, marokkói, pakisztáni, szír és szomáliai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében 4 esetben összesen 72 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Karancslapujtő-Karancskeszi közigazgatási területén 2023. február 3-án 16 óra 55 perckor a rendőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, amit egy georgiai állampolgárságú férfi vezetett. A rendőri intézkedés megkezdése előtt a jármű utasai az intézkedés helyszínéről elmenekültek, felkutatásuk jelenleg is folyamatban van. A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, ellene embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.