Országos határrendészeti összesítő

2024. 02. 11., v - 00:51
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt nap eseményei számokban.

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2024. február 10-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 4 határsértőt tartóztattak fel és 3 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 2 esetben összesen 4 határsértőt tartóztattak fel  Tiszasziget és Röszke közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során albán, afgán, pakisztáni és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 1 esetben 3 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.