Rendőrkézen a grúz embercsempész

2022. 01. 27., cs - 10:21
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A 21 éves férfi kilenc illegális migránst szállított gépjárművében.

A Fejér megyei rendőrök a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen Nagyvenyim térségében kívántak ellenőrzés alá vonni 2022. január 27-én 9 óra 45 perckor egy lengyel honosságú személygépjárművet, amikor a 6219-es számú út 5-ös kilométerénél a gépkocsi az úttestről letérve, az azt szegélyező nádasba hajtott, ahol a jármű elakadt. A balesetet követően az egyenruhások a helyszínen elfogták a személyautó 21 éves grúz állampolgárságú sofőrjét, továbbá a járműben utazó kilenc férfit, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.   


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.