Rendőrök intézkedtek: 102 illegális migráns és 2 embercsempész

2020. 02. 25., k - 08:03
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra határrendészeti eseményei Bács-Kiskun megyéből.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2020. február 24-én 0 óra és 24 óra között tíz esetben összesen kilencvenkét külföldit tartóztattak fel Hercegszántó és Bácsszőlős közigazgatási területén, valamint Tompa Közúti Határátkelőhelyen. Az illegális migránsok szír, palesztin, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat.

A járőrök Nagybaracska térségében tegnap megállítottak két autót, amelyekben összesen tíz illegális migráns utazott. Ők a sofőrök segítségével akartak Nyugat-Európába jutni. A román állampolgárságú gépkocsivezetőket a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. A történtekről bővebben itt olvashatnak.

A határsértőket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.